Glasschade & -herstel

Is uw ruit kapot? Dat komt nooit gelegen. Glasschade kan u zomaar overkomen. Denk bijvoorbeeld aan een bal door de ruit, een ongelukje tijdens het verbouwen, stormschade of inbraakschade. Ook bij oude huizen met oude beglazing kan het voorkomen dat een ruit door temperatuurwisselingen zomaar barst.

Een complete vervanging van een ruit is in sommige gevallen de beste optie, maar met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing kiezen we zodra het kan voor glasherstel. Wij kunnen alle glassoorten vakkundig herstellen of vervangen.

Last van condensvorming?

Stolk Glasservice

Wanneer u last heeft van condensvorming op uw ruit kan het lijken dat uw ruit lek is. Dit is echter niet altijd het geval. Wanneer condens zich enkel aan de buiten- of binnenzijde van de ruit bevindt is er geen reden tot paniek. Condens aan de binnenkant van de beglazing ontstaat namelijk door de warmte uit de woning die tegen de ruit condenseert. Condens aan de buitenkant is juist een teken van goede isolatie. Dit ontstaat voornamelijk bij HR++ beglazing. Bevindt de condens, vocht of aanslag zich tussen de ruiten van dubbel glas? Dan is er wel sprake van lekkage. Een lekke ruit valt helaas niet te repareren. De enige manier glas lekkage te verhelpen is door de ruit te vervangen. Stolk Glasservice helpt u graag verder!